Voluntariat si prim ajutor

Pentru cei interesati sa activeze ca voluntari in cel mai vechi ONG din lume , cu reputatie internationala, gasiti informatii pe noul site al Crucii Rosii Romane-Filiala sector 2. Tot acolo puteti afla istoricul acestei organizatii care a ramas in picioare timp de 150 de ani, reusind sa se impuna in intreaga lume. Virtual nu exista stat fara o Societate Nationala de Crucea Rosie.

Este interesant ca exista multi care confunda Crucea Rosie cu o organizatie apartinand statului. Nimic mai neadevarat. Are statut de ONG dar functioneaza in baza unei legi care trece intradevar prin parlament. Este o organizatie nonprofit de utilitate publica.

Stiati ca:

Societatile Nationale de Cruce Rosie sunt autonome?

Federatia Internationala de Cruce Rosie si Semiluna Rosie aduna sub umbrela ei toate Societatile Nationale de Cruce Rosie si Semiluna Rosie

Federatia Internationala intervine doar in cazul dezatrelor naturale, calamitati si pentru a veni in sprijinul unei Societati Nationale aflate in dificultate.

Comitetul International de Cruce Rosie in schimb intervine numai in caz de conflicte

armat.

Emplema Crucii Rosii se afla sub protectia conventiilor de la Geneva si nu poate fiistoria emblemei Crucii Rosii folosita decat de persoanele autorizate sa o foloseasca atat in timp de pace cat si de razboi. Folosirea ei chiar si de unitati medicale ori pe produse, farmacii, dentist etc este neautorizata daca respectivele institutii nu tin efectiv de Crucea Rosie ori nu au primit autorizatie.

Intemeietorul Crucii Rosii este elvetianul Henry Dunant

Crucea Rosie este steagul elvetian cu culorile inversate.

Datorita unei neintelegeri cu Steaua lui David rosie israeliana care nu este recunoscutaSimboluri oficiale ale Crucii Rosii oficial, Crucea Rosie a adoptat in 2007 un nou simbol Cristalul Rosu pentru a evita orice conotatie posibil religioasa care insa nu a existat niciodata real si pentru a evita confunzia rezultata din folosirea mai multor simboluri.

Crucea Rosie are o istorie de 150 de ani si a pornit de la gestul unui singur om de a ajuta soldatii din ambele tabere in batalia de la Solferino din 1859. Acesta se numea Henry Dunant. El a scris ulterior o carte A Memory of Solferino devenita cea mai tradusa carte si bestseller. A fost primul care a primit Premiul Nobel pentru Pace

Cao nota personala: cineva ma intreba ce castigi daca faci voluntariat. Daca masori totul in bani probabil ca mai nimic. Oricum ti-ai gresit domeniul. daca vrei sa te imbogatesti incearca la bursa.. Cred ca politicenii nostri pot da destule informatii de cum se joaca la bursa bine avand in vedere ca mai nou asa isi justifica averile. S-au demodat mostenirile. Revenind la idee, castigi absolut nelimitat in ceea ce priveste experienta si prieteni. La ce se refera experienta? La lucrurl in echipa, lucrul cu oamenii ingeneral de toate categoriile si nivelurile, la spirit organizatoric si coordonare de proiecte.

sunt lucruri pe care le faci ca voluntar si nu ai sansa sa le faci ca incepator la servici pentru ca nimeni nu-ti acorda sansa si nu au incredere ca poti duce ceva pana la capat. Apoi mitul ala ca volunaroiatul conteaza la angajare nu e chiar mit. Ok, in romania daca de angajezi la alimentara nu o sa conteze, daca vrei sa faci altceva insa va conta. Conteaza si cand aplici pentru burse ori sa obtii un poist in alta tara. Repet nu ma refer la un pos de transator carne.

Fara sa cad in patetism, conteaza si activitatea pe care o prestezi pentru cineva care are nevoie de ea.Exista tendinta de a ne crede omnipotenti si nemuritori. Toti zicem” Eu nu am nevoie de nimeni ca sunt pe picioarele mele” pana te loveste. Om fi nemuritori da milioanele din banca iti sunt nefolositoare cand da masina peste tine si spitalul nu are sange ca nu sunt donatori. Exemplele sunt multiple nu are rost sa le insir pe toate.

Linkuri utile:

snapshot.jpgCrucea Rosie filiala sector 2 Gasiti informatii despre volunariat, cursuri de prim ajutor pentru persoane fizice si juridice, campanii si actiuni, articole de sanatatebine documentate, linkuri utile

 

 

Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania

Comitetul international al Crucii Rosii

Federatia Internationala de Cruce Rosie si Semiluna Rosie

 

Calling all Angels

Crucea Rosie japoneza

2 răspunsuri sa “Voluntariat si prim ajutor”

  1. ete cel mai frumos lucru care se putea infinta vreodata! aceasta a fost inceputul dragostei fata de semeni nostri!

  2. acesta este cel mai frumos lucru ce se putea infinta vreodata si denota dragostea fata de semeni nostri,dar si devotamentul si cred ca fiecare trebuie sa contribuim cu cevain viata si chiar la scopuri umanitare,viata e intr-o continua miscare nu sti ce-ti rezerva viitorul viitorul!.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: