Inotator sarb suspendat dupa ce a castigat medalia de aur la Campionatele Europene

La capitolul ineptii ale Europei se mai inscrie una: suspendarea sportivilor pentru ca poarta tricoul nepotrivit. Adica nu conteaza ca in ciclism se castiga numai daca esti bine dopat, ca plua cu atleti americani care in loc de pranz si cina inghit „vitamine”, ci faptul ca tricoul pe care il porti nu este political corect.

Inotatorul Milorad Cavic care a castigat la 50 de metri fluture si a stabilit un nou record european, a fost suspendat de la Campionatele Europene pentru ca avea pe tricou inscriptionat Kosovo je Srbije. Desi avand in vedere podiumul probabil ca pe oficiali i-a deranjat mai tare faptul ca nu se afla nici o tara sustinatoare a independentei asa cum au fost deranjati si la Olimpiada de trista amintire de faptul ca la gimnastica podiumul a fost complet romanesc. Acum reintorcandu-ne la tricouri: Kosovo nu este legal un stat din moment ce nu il ecunoaste nici macar o majoritate de state. Poate ca exista o majoritate in Europa dar lumea e formata si din alte continente care apreciaza prea putin aceasta independenta.

Acesta provincie nu este si nici nu va fi in ONU in urmatoarea mie de ani. Apoi nu stiam ca exista o politica a tricourilor. Pe cele chinezesti e steaua rosie, simbol a comunismului mult condamnat de ce nu suspenda la urmatoarele intreceri sportive delegatia Chinei? Tibetul e in flcari se va anula Olimpiada? Ma indoiesc. Apoi omul a avut pe tricou o realitate conform cartei ONU. Atat timp cat Serbia nu recunoaste Kosovo acesta apartine de Serbia si mesajul nu reprezinta vreun indemn la violenta mai mare deca daca as purta eu pe tricou „I love Romania and Basarabia”. Cubanezii il poarta pe Marele Che pe tricouri. Vi-l amintiti? Acela care vroia o revolutie continua in toata America de Sud si imaginea preferata a tutror anarhistilor dar si a pustilor de 16 ani. Sportivul nu a citat din Mein Kampf si nici nu a purtat o uniforma nazista ca tanarul print Henry al Marii Britanii care s-a ales doar cu un „nu-i frumos sa faci asa baiatul tatii, ca stii daca invatai la istorie mai bine ai fi aflat de razboiul pentru Anglia si bombardarea Londrei si ca noua nu ne plac nazistii”.

Pe vremea segretiei in SUA negrii erau buni sa participe la competitii, dar tot in spatele autobuzului trebuiau sa se urce si aceste comisii sportive nu mai erau ingrijorate de corectitudinea sportiva.

Planeta ii asteapta pe kosovari la Olimpiada unde americanii probabil ii vor face campioni olimpici la gimnastica pentru ca reusesc sa faca rostogolirea inainte sau pentru ca pot strabate un bazin de 50 m intr-o juma de ora.

2 răspunsuri sa “Inotator sarb suspendat dupa ce a castigat medalia de aur la Campionatele Europene”

  1. Vaaaii..dar cum sa faci asa ceva ? Sa-ti expui liber parerile despre o minoritate care ti-a distrus granitele tarii (o alta minoritate care a facut asta..) ? Nu se poate ! Ma mir ca nu l-au bicuit si adus in fata marilor democratii europene sa fie ars pe rug pentru intoleranta.

  2. Niciodata nu e prea tarziu. Astept ca filmele lui Emir Kusturica sa fie interzise pentru ca a tinut un discurs la Belgrad impotriva independentei si pentru ca in 2005 s-a convertit ortodox din musulman.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: