Regina romanilor

MS REgina MariaRegina unui popor care a uitat sa mai fie mandru de el insusi, regina unui popor care iese in lume adesea cu capul plecat, regina unui popor care pleaca pentru un an doi si brusc isi uita limba ca nu cunva cineva sa isi dea seama de unde este, regina unui popor care si-a uitat istoria si a creat in locul ei o farsa pentru a multumi pe altii, regina unui popor unde societatea civila crede ca daca iti injuri cat mai des neamul si ii mangai pe cap pe americani te baga cineva in liga cea mare. Oare daca ne-ar vedea ce ar zice?

Sunt o mie de pareri despre familia regala. Ii mai aud pe romani ca o dau ca noi suntem republica, ne alegem noi conducatorii acum si poporul are ultimul cuvant, ce treaba avem noi cu monarhia? Adica daca ne ia cineva dreptul sa-l trimitem in Parlament pe Dolanescu sau Jiji Becali? Nu v-ar lua nimeni acest drept, stati linistiti, tampiti ati putea trimute si ca Monarhie in Parlament luati de cititi despre monarhiile constitutionale. Ceva schimbari ar exista nu ati putea trimite doi nebuni si in Parlament si la conducerea tarii si fiecare sa creada ca dreptatea e in curtea lui si numai a lui, blocand legi numai asa ca sa-i faca in ciuda celuilalt.

Ce ne-a adus noua republica? Mai nimic, pe rusi, pe Ceausescu apoi pe Iliescu si acum pe comandantul suprem Basescu. In rest daca va imaginati ca am intrat in NATO si UE datorita performantelor clasei conducatoare inseamna ca si Kosovo a devenit stat datorita economiei infloritoare si a regimului democratic de acolo. Ce i-a adus Spaniei monarhia? Stabilitate, crestere economica fara precedent, intrarea in EU cu capul sus, si un sef al statului adevarat recunoscut pana si de un dictator cum a fost Franco. Atunci cand inamicul tau te respecta inseamna ca esti un om adevarat.

Ma intorc la regina Maria si la familia regala care ne-a adus Unirea si ceva civilizatie demostrand ca unii pot fi romani mai buni chiar daca sunt nascuti in alta parte. Romanii nu stiu ca tot ceea ce a scris Regina Maria se afla in cele mai mari muzee, ca exista o multime de carti scrise de straini in memoria unei femei extraordinare a carei faima a trecut granitele unei tari micute care aproape a uitat-o. Poate si pentru ca la istorie in manuale e mai important sa afli ca stirile Pro TV sunt prezentate de Andreea Esca decat ca Regina Maria a scris unele dintre cele mai interesante carti despre Romania. A fost cea care a creat pentru tara ei o imagine care din pacate cu timpul s-a estompat ramanand doar carutele tiganilor si diversi Mailat.

Poate ca intr-o zi ne vom trezi la realitate si vom invata din nou sa aparam adevaratele valori , sa iubim din nou romanii nu dupa locul nasterii lor ci dupa locul unde le-a fost inima lor. A reginei Maria a fost intodeauna in Romania.

„There is nothing of the Roumanian land that I have not loved. More intimately than most children born on its soil have I communed with its wide-stretching plains, with its endless roads, with its sunsets, with its early dew-covered dawns, with its dark forests and its ripe golden cornfields. I have loved even the giant thistles that in arid stone-strewn places have stretched towards the skies the useless beauty of their thorny arms. I have, during my wanderings, come to spots so lonely that they have seemed to be the end of the world, and there have I stood contemplating the sun’s last glory before it sank to its rest. And I have loved the solitude around me; I have loved the sky’s glowing colours; the strange melancholy of coming night; the smell of the dew rising out of the ground, the veil of dust that hung over the world… I have loved it all, loved it deeply… loved it well!”

The country that I love (Queen Mary)

Daca vreti sa cititi cartile si ce s-a scris despre MS Regina Maria mergeti AICI.

Este unul dintre cele mai complete site-uri despre MS Regina Maria. Contine cartile ei in intregime, cartile altora despre Regina Maria. Majoritatea materialelor sunt in engleza.

Un răspuns sa “Regina romanilor”

  1. Alex Androne Says:

    Superb articol. Felicitări! De l-ar citi cât mai mulţi şi mai ales cine trebuie. Cine are nevoie să înţeleagă mai bine pe ce lume trăim.
    Regina Maria – o personalitatea devărată, căreia noi, românii, îi datorăm enorm. Iar asta trebuie ştiut bine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: