Ia religia nu-i religia


Cum toate problemele Romaniei s-au terminat am descoperit una care ameninta insasi fiinta nationala daca luam in considerare sargul cu care se discuta. Pe deoparte intaltii prelati care cred ca Satana o sa-i mance pe tineri daca nu spun rugaciune la inceput de ora , la sfarsit de ora, in pauza, la fotbal si unde va mai trece prin cap si pe de alta o societate civila la fel de isterica care crede ca o sa devenim toti niste bigoti fundamentalisti sinucigasi in numele lui Dumnezeu la vederea unei icoane deasupra tablei sau ca trece Taica Popa pragul scolii. Ambele tabere pun problema in mod radical nevrand sa lase nici macar o maimuta din teoria evolutiei si nici un colt de icoana din aia creationista. Adica dupa ei nu se poate trai sub acelasi acoperis ca se smintesc copii si numai pricep nimic. Copii nu se smitesc in schimb adultii sunt dusi de mult. Eu m-am dus la ora de religie apoi la ora de biologie si nu a cazut cerul si nici maimutele evolutioniste nu s-au suparat. As fi vrut la ora de religie sa invat istoria religiilor mai mult decat de ce da Preotul cu cadelnita. As fi vrut la biologie sa-mi predea o teorie a evolutionismului mai completa nu aia de pe vremea lui Darwin demult considerata gresita pentru ca intre timp au aparut lucruri noi. Nu a fost sa fie m-am pus eu pe citit. Ideea e ca acum cativa ani nu foarte multi, au trait bine sub acelasi acoperis cu pozibilitati de imbunatatire. Acum brusc nu se mai poate ca ograda lui Dumnezeu e plina de nebuni care sar gardul.

Care teorie e mai adevarata poate spune cineva? Asta ca in sapte zile Dumnezeu a facut lumea si din Adam si Eva au aparut cele 6 miliarde de oameni? Daca o iei la fir si par te intrebi asa simplu. Dumnezeu a creat intai ceasul ca sa stie ca au fost 7 zile, nu 7 veacuri, 7 milenii, 7 milioane de ani etc? Adam si Eva astia au inmultit pamantul prin scizoparitate ori printr-un incest continuu intre copii lor? Primii parca au fost Cain si Abel, unul a dat coltul ajutat de celalat. Celalalt a fost insemnat de Dumnezeu ca sa nu-l omoare lumea. Marea intrebare:Care lume? Daca doar astia colindau pamantul? Nu vreau sa ma gandesc ca in Biblie este pomenit un pomelnic de barbati arareori o femeie si nu vreau sa ma gandesc ca s-au imultit intre ei. Asta iese cititnd Biblia ad-literam. Acum daca te gandesti ca Adam insemna pamant si Eva viata, ajungi la concluzii mai inteligente.

Acum teoria evolutionista are hibele ei la fel de mari . Una ar fi ca nimeni nu poate explica de ce noi totusi coabitam cu maimutele fara ca ele sa evolueze spre o alta specie. De ce in general speciile au evoluat pe cale naturala influentate de clima/mediu dar nu spre altceva ci in cadrul aceleiasi specii. Crocodilii de azi sunt urmasii unor crocodilii mai mari de ieri dar nu a unor gaste . Ar mai fi o multime de lucruri legate de ADN si alte incompatiblitati etc N-am decat sa reproduc o carte de genetica pe aici.

Ideea e ca ne dam dureri de cap unii altora degeaba. Eu personal cred ca o maimuta e simpatica si o relatie de prietenie e apreciata insa nu impartim aceleasi rude si nu, nu cred ca suntem noi varful lantului trofic. Zice biblia ceva de trufie. Posibil ca proful meu de genetica sa nu fi fost rezultatul unei evolutii , legaturi cu maimutele sigur nu avea ar fi o ofensa la adresa acestora.
Nu m-a amuzat nic nenea profesorul de religie care la 2 noaptea era in bar la biliard dupa ce ne tinea prelegeri de buna cuviinta intre doua injuraturi directionate spre celelalte culte si cum Karate vine de la bau bau Satana. In ambele cazuri e vorba de oameni care nu au priceput ei nimic si din lipsa de ocupatie au fost parasutati profesori.

Nu Biblia sau Darwin sunt de vina ci incapacitatea de a scoate niste manuale decente care sa transmita ceva si prostia omeneasca a carei infinitate devine certitudine pe zi ce trece.

Nu cred ca cimpanzeii si-ar dori sa evolueze in oameni. La universitatea din Kioto un cimpanzeu a batut un grup de studenti bipezi. De ce ar vrea saracul sa evolueze?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: