Cand la capatul tunelului nu este nici o lumina

Exista foarte mult liberalism in mine. Intotdeauna am fost de dreapta si am iubit idea de democratie. La biserica mai nimeresc si eu de Craciun si Anul Nou fara sa tin prea mult seama de care e. Iisus predica pe un a bucata de deal nu intre patru pereti. Nu ma omor nici cu ideea de republica si da, cred ca un rege este o imagine mai potrivita pentru Romania decat uniforma de sailor. Ok, imi place doar daca e imbracata de Sailor Moon. nu asta e problema ci mai degraba cum poti ajunge sa urasti si sa dispretuiesti o natiune pana la limita la care itit vine sa-l cauti pe acasa cu pusca si sa te bucuri cand i se mai intampla vreo nenorocire. Zilele astea cred ca i-am inteles pe teroristi in Irak si motivatia pentru care insista sa moara cu americanii in brate.

Fragmentul de mai jos explica foarte bine de unde atata dragoste. Daca exista Dumnezeu se pare ca ii bate cu parul.In ultimele saptamani au avut loc mai multe incidente armate in universitatile americane soldate cu morti si raniti. Ce, nu va doreati o constitutie care sa va garanteze dreptul la tanc in spatele casei?

„În hotelul ieftin din Belgrad, stăteam sub bombardament şi cu doi ziarişti ruşi. Erau prietenoşi, veseli, cântau frumos. Într-o zi s-au dus spre Kosovo cu un taxi – n-aveai cum altfel. Au convins un taximetrist, l-au îngropat în bani şi-au plecat. N-au dat nici un semn de viaţă şi s-au întors peste vreo trei zile, când tocmai îi contabilizam la „pagube colaterale“. Şoferul lor fusese ucis pe drum. Ce s-a întâmplat n-am aflat de la ei niciodată. Au intrat în hotel, nici nu mai erau ei, erau umbrele lor, s-au aşezat pe scaunele înalte de la bar, fără nici un cuvânt, se uitau în golul dintre rafturi, zile întregi i-am văzut acolo, nemişcaţi, cu privirea fixă. De câte ori îi zăream ne treceau fiorii: umbrele lor derulau pe pereţi un film de groază. Poate mai sunt şi astăzi acolo, două statui ale disperării, dezinfectate cu vodcă).”

Articolul intreg AICI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: