Prostia romaneasca. Victima este de vina!

Am impresia ca un popor care da oamenii extraordinari este capabil sa dea si cei mai prosti oameni de pe pamant. Citeam azi deschiderea ziarului Adevarul si mi s-a parut ca de data asta carul cu prosti s-a varsat in Focsani. O fetita este maltratata, batuta pana intra in coma de propii ei colegi sub privirile profesorilor si in final concluzia tuturor este ca ea ar fi copilul problema. Traim intr-o lume care s-a intors cu fundul in sus, in care victima este intotdeauna vinovata ca de, ea a cerut-o.

Inspectoratul Scolar se face ca nu vede violenta din scoli, parintii sunt tot mai handicapati ( a se vedea odraslele) iar Protectia copilului se spala de fiecare data pe maini spunand ca nu e de competenta lor.

Eleva chinuita de colegii ei , pe care parintii i-au ridicat la rang de ingerasi in sedinta cu parintii are singura vina ca a fost abandonata de parinti si ca mama ei si-a intemeiat o alta familie in Italia. Din varii motive cineva a lansat zvonul prin scoala cum ca mama ei ar fi defapt prostituata in Italia motiv pentru care toti au considerat ca nu pot convietui cu copilul unei astfel de femei “imorale” ca doar asa au invatat ei la ora de crestinism. Probabil ca aceste familii respectabile care isi educa progeniturile in spiritul chinuirii altora sunt si cele care duminica sunt nelipsite de la slujba gata sa se bata pe o sticla de aiazma si sa se calce in picioare pentru un degetel de moaste. Nici unul nu a citit insa mai departe de Geneza Biblia , sa ajunga acolo pe la capitolul ala in care se spune sa-ti iubesti aproapele, sa nu judeci ca vei fi judecat si sa nu ridici sabia asupra altuia ca de sabie vei muri.

Ma rog sa revenim la cele laice. Inspectoratul care ar trebui sa dea cu capul de pereti profesorii incapabili sa gestioneze o criza oricare ar fi motivele ei, se spala frumos pe maini si recomanda transferul copilului la o alta scoala. Ma intreb daca va pati la fel si intr-o noua scoala ce o sa faca o sa o plimbe prin Romania pana termina scoala?

Atitudinea parintilor copiilor agresori este de tipul ”fiecare cioara isi lauda puii” si spun ca fetita este un copil problema deci merita sa mai ia doua dupa cap nu-i asa si din cand in cand sa fie injurata. Nu s-a obosit nicunul sa vada ce este cu acest copil, daca are nevoie de ceva sau sa incerce de ce nu sa o cheme pe acasa din cand in cand si sa le explice propiilor copii ca este anormal comportamentul lor, cel putin intr-o lume civilizata.

Cititi si voi articolul in Adevarul

Si continuarea povestii asa cum au inteles autoritatile sa o rezolve impreuna cu scoala: AICI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: