A murit un mare american antiamerican

America este democratica doar cat timp nu i te impotrivesti daca indraznesti sa ai alte pareri se transforma intr- entitate aproape stalinista, si nici macar genialitatea nu te salveaza de razbunarea ei.

In 17 ianuarie  2008 a murit unul dintre cei mai mari jucatori de sah singurul care a facut onoarea Americii de a castiga impotriva unui rus (Boris Vasilievici Spasski) in timpul Razboiului Rece. Ceva ma face sa cred ca a regretat toata viata ca laurii s-au dus spre America. Bobby Fisher a fost un om controversat pana la moarte prin declaratiile si actiunile sale. In 1992 a jucat sah ( va dati seama ce periculos) in Iugoslavia in ciuda Embargoului lucru care a dus la ruperea definitiva de patria mama. Pana la sfarsitul vietii a ramas antiamerican si antisemit desi mama lui a fost evreica. Acum putem sa criticam sau sa nu fim de acord cu unele pareri ale sale(a afirmat ca america ar trebui stearsa de pe fata pamantului) dar trebuie sa recunoastem ca oameni onesti cu ei insisi care isi apara convingerile in ciuda consecintelor sunt foarte rari si deobicei sunt persecutati peste tot.

Incercam sa-mi dau seama care e diferenta intre Putin care mai aresteaza cate un indezirabil si America care retrage unui om pasaportul american pentru ca are o opinie altfel nonviolenta, asta daca nu ne gandim ca omul ar fi putut simti nevoia sa atace Casa Alba calare pe un cal de pe tabla de sah si sa-l sfideze pe diagonala pe presedinte cu un nebun.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: