Samy Yusuf o alta fata a Islamului

Samy yusufCand auzim de Islam si musulmani invariabil vedem scenele cu care Media ne hraneste zi de zi; capete taiate, femei acoperite din cap pana in talpi presupus opresate, teroristi care se arunca in aer in numele lui Allah, rapiri si in general fanatism la cote nemaintalnite. Oare asa sa fie?
Adica tot musulmanii se trezesc dimineata cu o dorinta extraordinara de a-si arunca vecinul in aer sau le povestesc la pranz copiilor intre felul I si felul II ce bine este sa te mori ca asa il gasesti mai repede pe Allah?
Astazi Islamul este sinonim in mintea multora cu terorismul fara sa inteleaga ca nu toti ipartasesc aceleasi valori , obiceiuri si dorinte nu este o masa mare de oameni care gandesc la fel. Sigur teroristii sunt cei mai evidenti din simplul fapt ca sunt cei mai zgomotosi. Asa am putea spune si ca toti romanii sunt hoti pentru ca hotii de origine romana se remarca cel mai bine in vest.
Musulmanii pana la urma au ceva din crestinism sau crestinismul are ceva din Islam cum vreti. Avem o singura carte si o mie de pareri , idei si interpretari pe care ni le expunem mai pasnic sau mai violent in functie de cat ne duce pe noi mintea.

Am sa inchid uriasa paranteza intorcandu-ma la Sami Yusuf unul dintre cei mai cunoscuti musulmani la ora actuala nu pentru ca ar fi aruncat in aer ceva ci prin muzica sa. Sami Yusuf este un muzician si compozitor britanic, musulman de origine azera nascut la Teheran. Unii l-au comparat cu un Bono(U2) musulman. Albumele lui au cantece care fac adesea referire la Islam si la ce inseamna sa fii musulman in ziua de azi dar si la problemele sociale cu care se confrunta lumea. Dintr-o persepectiva nonmusulmana, nu m-au deranjat niciodata influentele religioase in cantecele sale. Nu este genul de muzica care te chiama la convertire ci doar la reflectie asupra vietii indiferent de religia pe care o practici sau nu.

A avut partea lui de critici din ambele tabere. Crestinii l-au criticat ca vrea sa promoveze Islamul, musulmanii ca nu face destul sa promoveze Islamul iar cei mai radicali pentru puternicele influente occidentale din muzica sa. In fine intotdeauna vor exista nemultumiti.

Discografie:
2003, iulie Al-Mu’allim
2005 , septembrie-My Ummah

Mother

Make a prayer

Try not to cry(cu Outlandish)

Who is the love one

Almuallim

Suplication

Hasbi Rabbi

Free

2 răspunsuri sa “Samy Yusuf o alta fata a Islamului”

  1. Muslmani asa sunt invatati… si despre asta sa profeti de mult, daca poti sa vezi documentarul acesta … http://youtube.com/watch?v=OoQqr6Baqt8&feature=related (are 6 parti)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: