Construiti cu pocaiti

Sa nu mi-o luati in nume de rau cu termenul de pocait. Romanul nostru caruia nu prea ii place sa dea pe la biblioteca are prostul obicei sa bage in oala pocaitilor pe toti care nu sunt ortodocsi. Termenul este folosit de multe ori eronat si cam peiorativ si ii baga in aceiasi oala pe toti protestantii, neoprotestantii ba si pe catolici . Ma rog nu asta eproblema.

Un prieten de familie s-a apucat sa-si ridice casa. Omul de buna credinta nu a stat sa-si numere fiecare caramida . Evident asta la costat foarte mult. De unde pornise cu o suma a vazut saracu cum se dubleaza si cum desi tot cumpara si cumpara materiale casa parca nu se ridica. A intrebat in stanga a intrebat in dreapta pana a dat de un alt roman cu o casa tocmai ridicata. Evident omul a inceput sa intrebe cat ai dat pe gard, cat pe acoperis etc. Nu mica i-a fost mirarea cand a aflat ca celalalt a iesit cam la juma de pret. De ce? Pai omul destept, desi bun ortodox s-a dus a gasit o familie de pocaiti i-a platit si acestia i-au ridicat casa. Cum a iesit mai ieftin? Simplu. Muncitorii lui pocaiti nu fumau, nu beau, pe la femei nu dadeau si cel mai important nu furau pe principiul ca ti se intoarce inapoi de zece ori o fapta rea si nici taica Parintele nu e acolosa te ierte in functie de contributia la biserica.

Asa ca posibila mea viitoare casa va fi ridicata dupa ce fac o vizita prin bisericile baptiste sa adun muncitori onesti ca poate asa se lumineaza si fratii mei vazand ca nu mai au de munca.

Lasă un comentariu