Cine a ucis Craciunul?

Nietzche declara suparat pe umanitate ca „Gott ist tot” (Dumnezeu a murit). Probabil daca ar fi avut nefericirea sa fie contemporan cu noi, ar fi declarat cu aceiasi convingere ca Cracinul a murit . A murit Craciunul cu colinde, Craciunul alaturi de familie cu daruri simbolice, a murit bucuria de a trai miracolul Nasterii Domnului, a murit sentimentul ca esti macar pentru o zi mai bun, a murit dorinta de a face macar de Craciun o fapta buna, a murit bradul la care contribuie toata familia cu mic cu mare. In locul lui a venit un Craciun impostor care alearga disperat dupa cadouri cu fite, asculta colinde manelizate sau facute la repezeala pentru a masca cersetoria si dorinta de a face cativa lei in plus pentru tigari sau intrarea la discoteca, face fapte bune numai daca apar la televizor sau are ceva de castigat de pe urma lor, bradul si-l face la repezeala si daca se poate il ia de plastic gata impodobit in schimb manaca in spiritul traditiei zice el, panaajunge la urgenta ca de, doar o data pe an e Craciunul.

Craciunul de azi isi cheltuieste toata prima si o parte semnificativa din salariu pentru a face impresie buna . Se plange evident ca nu a primit destul, sa cumpere mai mult. Alearga din supermarket in supermarket certandu-se, injurand, impingand pe oricine i-ar sta in calea caruciorului de cumparaturi si a a ultimei oferte la combine muzicale.

Din cand in cand mai apare fantoma slaba a vechiului Craciun, refugiata prin satele din Maramures sau Transilvania care ingana trist vechi colinde si asteapta cu desaga peticita sa dea copiilor covrigi, nuci si dulciuri.

Colind

Holly night

Colindul ardealului

Cerul si Pamantul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: