HIV, anticonceptionale si avortul

De fiecare data cand aceste cuvinte sunt ridicate la fileu in mass-media sau in orice conversatie apar controverse de ordin moral si religios. Adica spunem noi nu impartim prezervative ca Dumnezeu s-ar putea supara pe noi si scopul nostru pe pamant este sa ne imultim mai ceva ca iepurii(Doar scrie in Biblie „Cresteti si imultiti-va”). Bineinteles daca nu vrem sa ne imultim trebuie sa practicam abstinenta si sa ne rugam la Dumnezeu sa ne tina departe de ispita. Pana aici nimic
rau, moralitatea nu poate fi decat o virtute. Ce ne facem insa cand lumea nu este asa cum am vrea noi , cand stim ca abstinenta o practica doar bunicutele de 80 de ani si cand stim ca anual mor mii de oameni infestati cu HIV? Pai ne…rugam.

Ne rugam pentru miile de tinere care fac avorturi in conditii mizere punandu-si viata in pericol si riscand sa nu mai aiba niciodata copii pentru ca sunt state care nu legalizeaza ceva care se intampla decat lumea, ne rugam pentru alte mii de tinere care ar fi putut evita sa aiba copii nedoriti daca ar fi apelat la cabinetele de planing familiar, daca cineva le-ar fi spus ca exista, ne rugam pentru miile de bolnavi de HIV din toata lumea si in special din Africa care mor anual si care daca ar fi stiut ce e aia prezervativ ar fi avut o sansa la viata insa misionarii insista sa le spuna cum mergea Iisus pe apa in loc sa ii invete sa supravietuiasca in secolul XXI, ne rugam….si nu facem nimic.
Daca m-as duce sa ma spovedesc la preot ca am impartit prezervative ar zice ca e pacat si mi-ar da canon sa spun rugaciuni pana s-ar plictisi Dumnezeu de mine.
Anual in numele moralitatii ucidem mii de oameni fara sa ne dam seama. HIV nu este o boala a Homosexualilor. De fapt in Africa fenomenul homosexualitatii este foarte redus si sunt mii de familii in care toti membrii sunt bolnavi de HIV. E o pedeapsa de la Dumnezeu ? Poate, insa nu -mi amintesc vreun capitol din Biblie care ne spune sa-i judecam pe altii. De fapt stiu ca e ceva acolo care spune „Judeca si vei fi judecat”.

Papa Benedict al XVI-lea sustine ca fenomenul poate fi combatut prin abstinenta si fidelitate. Se vede ca metoda functioneaza de minune. In Swaziland un mic regat de doua milioane de locuitori sunt infectati cu HIV doar… 42,6% si numarul lor creste anual(Nu va inchipuiti ca sunt homosexuali). Deci rugaciune, abstinenta si.. ..fidelitate cheia marilor succese. Si eu as vrea o lume perfecta in care sa nu-mi inchid casa cu doua randuri de yale dar cum nu se poate nu o las deschisa ca sa vad ce se intampla.

Intr-o lume perfecta abstinenta poate fi o solutie dar ea nu s-a practicat niciodata decat de un numar extrem de redus de oameni. In trecut nu se murea de SIDA dar se murea de sifilis ori alte boli cu transmisiune sexuala. Ne imbatam cu apa rece daca credem ca societatea moderna ne-a adus pe cap aceste probleme. Spre deosebire de trecut insa exista metode de lupta impotriva acestor boli si auntem partasi si vinovati de crima indirect daca nu incercam sa educam oamenii si sa le explicam toate alternativele.

Dumnezeu i-a dat omului ratiune. Daca vrea sa practice abstinenta, sa fie fidel, sa se duca la biserica sa respecte intocmai Biblia o face si cu 100 de prezervative langa el si inconjurat de prostituate, se cheama vointa. Insa daca acest lucru nu este posibil nu cred ca trebuie sa lasam sa moara zeci de mii de oameni pentru ideile noastre putine si fixe.

Exista totusi si speranta. Uganda aeste o tara care a inregistrat un succes extraordinar in combaterea HIV prin educatie.
In anii ’80 cand Uganda avea peste 20% bolnavi de HIV, presedintele tarii a realizat pericolul si a declansat o campaniei fara precedent impreuna cu mai multe ONG-uri. Campania s-a axat in primul rand pe educatia populatiei, prin scoli, radio, lideri ai comunitatii si profesori care au batut din usa in usa explicandu-le oamenilor ce inseamna HIV si cum poate fi combatut. Deasemenea s-a impartit gratuit un numar foarte mare de prezervative acolo unde abstinenta si fidelitatea nu a fost posibila. Uganda a ajuns sa aiba doar un procent de 6% infectati cu HIV in ultimii ani.

Ce spun statisticile despre Romania?
54% dintre romani si-au inceput viata sexuala intre 15 si 20 de ani. (E clar ca nu in cadrul casatoriei)
La femei cea mai scazuta varsta declarata pentru inceputul vietii sexuale e de 12 ani iar varsta media a scazut in 2004 la 18 ani.
La barbati varsta media a scazut la 16 ani.
Incidenta sifilisului s-a triplat in Romania plasandu-ne pe primul loc in europa cu 45 de cazuri la 100000 de mii de locuitori
48% dintre femei nu folosesc metode contraceptive de nici un fel. Metodele naturale sunt in topul preferintelor(Probabil de asta sunt si avorturile). In continuare se crede ca spalaturile vaginale cu otet pot impiedica sarcina.
Aproximativ 30% dintre tinerii cu viata seuxala nu folosesc nici o forma de contraceptie in relatiile lor sexuale si subestimeaza riscul personal la care se expun.

HIV in Africa

In Europa

2 răspunsuri sa “HIV, anticonceptionale si avortul”

  1. alexandra Says:

    multumesc mult eu sunt un dintre pers infectate si ma ajutat foarte mult chestile care le-ati publicat
    multumesc din nou sunteti exceptionali
    poop

  2. alexandra Says:

    si un sfat pt toti care stiu k au chestia asta hiv din potriva ar trebui sa va multumiti si sa faceti personele apropriate sa inteleaga k sunteti aproape normali nimeni nu e normal nimeni nu e perfect sanatos iubiti nu va lasati dezamagiti

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: