Manifest pentru intoarcerea moasei comunale

Statul roman in dorinta sa de a creste populatia si asa necajita a Romaniei (sau numarul de parlamentari europeni pe banii vecinilor ) spune sus si tare ca incurajeaza natalitatea. Cum? Simplu, prin programe sociale, ajutor pentru mame, concedii paternale, maternale, cat de curand transexuale si….maternitati moderne. Adica intri pe usa ei si de grija ce ti-o poarta tot personalul medical iluminat de dorinta de a proteja viitorul Romaniei, iesi pe cealalta usa e drept de la morga.

Lasand la o parte aceste mici neajunsuri ne putem lauda cu cel mai inalt brad din Europa( De fapt a fost doar in mintea nostra megalomanica ca adevaratul se afla in Portugalia), cu maternitatile mai incolo dupa ce trece Craciunul si vine nota de plata la beculete. Ne mai putem lauda ca suntem fruntasi la mortalitate infantila si materna, ca probabil avem cel mai slab sistem sanitar din Europa, ca suntem printre cei mai nespalati si mancam cel mai prost. Altfel totul e bine la noi si ne plangem degeaba.

Eu oricum am hotarat ca nu pun piciorul in spitalele din Romania, accept cazare doar la morga, ca oricum acolo nu mai intereseaza pe nimeni si pe mine si mai putin.

Se pare ca e mai sanatos sa stai acasa si daca vrei sa faci un copil si sa apuce un an ori sa fie intreg, fugi cat mai repede intr-un spital decent din orice alta parte a Europei sau daca te tine buzunarul apeleaza la una dintre clinicile particulare.

Astazi am aflat cum Colegiul Medicilor a luat masuri „drastice” impotriva medicilor care au nenorocit probabil pe viata un copil ce ar fi putut fi perfect sanatos . Unul nu mai poate practica medicina sase luni , altul un an. Deci viitorul si viata unui copil face un an jumate de stat pe tusa. Eu as zice sa lasam Colegiul Medicilor sa dea sentinte si la fotbal, am face toti microbistii fericiti si Ganea probabil ar fi primit doar mustrare.

Moasa saraca pe care am concediat-o la aparitia sistemului medical modern, macar aducea pe lume copii vii avand intotdeauna grija de cate degete are la maini si la picioare, daca plange si respira, daca aude si vede, ma rog cateva lucruri de bun simt pe care medicii nu le mai considera importante.

Va las in compania unei femei care a apucat sa-si vada toti cei noua copii:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: