Cand uita romanul…

Romanii nu sunt vestiti pentru memoria lor extraordinara s-au pentru respectul fata de valori. Daca adaugam la asta si faptul ca sunt tot timpul carcotasi si nimic nu le place sub soare avem un portret destul de complet. Dar sa revenim. In noiembrie s-au implinit 15 ani de la moartea lui Ioan Aldea si a Doinei Teodorovici. Televiziunea noastra care are mai tot timpul capul in asfalt evident ca s-a multumit sa aminteasca pret de vreo 20 de secunde si sa treaca la stiri mai importante cum ar fi ce a mai facut domnisoara Alina Plugaru vedeta incontestabila a patriei noastre.(De, ratingul bata-l vina!).

Ca oamenii astia au incercat sa faca ceva pentru Romania si Basarabia, ca aveau un talent musical de exceptie, nu prea conteaz
a-Vorba romanului “mortii cu mortii si vii cu vii”. Carcotasii de serviciu o sa mai adauge ca visau la o utopie. Adica cum sa ne unim noi tara inflortoare, cu astia de peste Prut si economia lor comunista? Daca evreii ar fi zis ca Israelul e o adunatura de bolovani pe care nu creste mai nimic, probabil ca ar fi continuat sa mai astepte vreo doua mii de ani sa-si faca tara s-au sa vina Mesia cu pamatul promis dupa el.

Ion si Doina au crezut ca putem fi uniti din nou si ca acest crez merita orice sacrificiu si au spus asta clar si fara frica in unele dintre cele mai frumoase cantece patriotice compuse vreodata despre tara asta. Au vorbit despre un patriotism adevarat fara pompa si declaratii sforaitoare pe care mai marii nostri il imbratisaza si il arunca in fata romanului pentru cateva voturi in plus. Nu am sa fac o biografie a lor, exista wikipedia de serviciu si nu-mi place sa repet ceea ce oricum este. Am sa pun doar cate ceva din opera lor pentru cei mai lenesi.

Discografie:

Clopotul învierii

Dou? vieti si o Dragoste

Muzica pentru filme

„Iona”

„Disidentul”

„Ce te legeni, codrule”

Piese de teatru

„Fantan? Anghelinei” – dram. A. Burac

„Draga, consateanule” – dram. Gh. Malarciuc

„Abecedarul” – dram. D. Matcovschi

„Tata” – dram. D. Matcovschi

„Pomul vietii” – dram. D. Matcovschi

Aici gasiti albumele absolut gratis de ascultat:

Doina si Ion Aldea Teodorovici

„Ei au intonat ceea ce avem mai sfint:… Mama, Eminescu, Dumnezeu. Ei ne-au cintat graiul, scrisul, suveranitatea. In acest sens, cintecul va ramine unul din insemnele noastre de destinctie ca neam intre neamuri”.

Tudor Chiriac

Un video pentru o melodie faina aici

Maluri de Prut

Doua lacrimi gemene

Un răspuns sa “Cand uita romanul…”

  1. Buna ziua ,
    fratilor sunt din Galati si sunt o uibitoare a muzici sotilor Doina si Ion Aldea Teodorovici , i-mi doresc albumul „CINE A IUBIT ” , ma poate ajuta cineva ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: